Home : Te aflii aici >> Noutati de la ASRO Detergentii pentru rufe si vase nu vor mai contine fosfati

RO4EUROPE Valcea PlayerGet the Flash Player to see this player.

Login FormWho's Online

Avem 29 vizitatori online

Proiect finantat prin


Designed by:
SiteGround web hosting Joomla Templates
Detergentii pentru rufe si vase nu vor mai contine fosfati Imprimare

Detergentii pentru rufe si vase nu vor mai contine fosfati, conform unui regulament ce a fost votat in Parlamentul European.  Fosfatii sunt folositi in detergenti pentru combaterea duritatii apei si o curatare mai eficienta. Cu toate acestea, cand ajung in lacuri si rauri prin canalizare, fosfatii duc la proliferarea apelor, care au ca rezultat moartea pestilor.
Potrivit noului regulament, din ianuarie 2013, compusii fosforului vor fi permisi in detergenti doar daca nu depasesc 0,5 grame pe doza pentru o spalare. Regulile se vor aplica detergentilor pentru masinile de spalat vase incepand cu 2015.

Desi unele state membre impun deja restrictii cu privire la fosfatii din detergenti, limitele variaza intre tari diferite. Mai exact, unele state se bazeaza doar pe actiunea voluntara a producatorilor de detergenti, iar rezultatul este calitatea inacceptabila a apelor de suprafata in anumite regiuni, de exemplu in Dunare sau Marea Baltica.

Principala sursa de fosfati in ape este agricultura, datorita folosirii fertilizatorilor. Cu toate acestea, detergentii de rufe contribuie in mare masura la cantitatea de fosfati din apa. 

Consultanta proiecte

Consortiul RO4EUROPE

Proiect ROSMEP

Hervex

InfoWATCH

Intampini probleme?

Proiecte

Legislatie Europeana

Site european pentru IMM-uri

Achizitii publice EU

Google Translate

English Danish Dutch French German Italian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Spanish Hungarian

Your Europe