Home : Te aflii aici >> Noutati de la ASRO Serie de standarde specifice pentru activitatile de laborator

RO4EUROPE Valcea Player



Get the Flash Player to see this player.

Login Form



Who's Online

Avem 5 vizitatori online

Proiect finantat prin


Designed by:
SiteGround web hosting Joomla Templates
Serie de standarde specifice pentru activitatile de laborator Imprimare

In luna iunie a fost publicata versiunea româna a unei serii de standarde specifice pentru activitatile de laborator si anume standarde referitoare la exactitatea metodelor de masurare, determinari privind calitatea apei, determinari specifice din domeniul alimentar etc.

 

O parte din acestea sunt:

 

  • SR ISO 5725-1:1997, Exactitatea (justetea si fidelitatea) metodelor de masurare si a rezultatelor masurarilor. Partea 1: Principii generale si definitii
  • SR ISO 5725-2:2002, Exactitatea (justetea si fidelitatea) metodelor de masurare si a rezultatelor masurarilor. Partea 2: Metoda de baza pentru determinarea repetabilitatii si reproductibilitatii unei metode de masurare standardizate
  • SR ISO 5725-3:2002, Exactitatea (justetea si fidelitatea) metodelor de masurare si a rezultatelor masurarilor. Partea 3: Masuri intermediare ale fidelitatii unei metode de masurare standardizate
  • SR ISO 5725-4:2002, Exactitatea (justetea si fidelitatea) metodelor de masurare si a rezultatelor masurarilor. Partea 4: Metode de baza pentru determinarea justetei unei metode de masurare standardizate
  • SR ISO 5725-5:2002, Exactitatea (justetea si fidelitatea) metodelor de masurare si a rezultatelor masurarilor. Partea 5: Metode alternative pentru determinarea fidelitatii unei metode de masurare standardizate
  • SR ISO 5725-6:2002, Exactitatea (justetea si fidelitatea) metodelor de masurare si a rezultatelor masurarilor. Partea 6: Utilizarea in practica a valorilor exactitatii
  • SR EN ISO 19458:2007, Calitatea apei. Prelevare pentru analiza microbiologica
  • SR EN ISO 6222:2004, Calitatea apei. Numararea microorganismelor de cultura. Numararea coloniilor prin insamântare in mediu de cultura nutritiv agar
  • SR EN ISO 5534:2004, Brânzeturi si brânzeturi procesate. Determinarea continutului total de substanta uscata (Metoda de referinta)
  • SR EN 12014-3:2005, Produse alimentare. Determinarea continutului de nitrati si/sau nitriti al produselor din carne. Partea 3: Determinarea spectrometrica a continutului de nitrati si nitriti dupa reducerea enzimatica a nitratilor la nitriti
  • SR EN ISO 6887-4:2005, Microbiologia alimentelor si nutreturilor. Pregatirea probelor pentru analiza, a suspensiei initiale si a dilutiilor decimale pentru examen microbiologic. Partea 4: Reguli specifice pentru pregatirea produselor altele decât lapte si produse din lapte, carne si produse din carne, peste si produse din peste
  • SR EN ISO 11290-1:2000/A1:2005, Microbiologia alimentelor si furajelor. Metoda orizontala pentru detectarea si numararea. Listeria monocytogenes. Partea 1: Metoda de detectie. Amendament 1: Modificarea mediilor de izolare si a testului de hemoliza si includerea datelor de precizie
Pentru comenzi:  Centrul Zonal de Informare si Vanzari ASRO - Valcea

Tel: 0350 401680, 0250 734200, e-mail: standarde@ccivl.ro

 

Consultanta proiecte

Consortiul RO4EUROPE

Proiect ROSMEP

Hervex

InfoWATCH

Intampini probleme?

Proiecte

Legislatie Europeana

Site european pentru IMM-uri

Achizitii publice EU

Google Translate

English Danish Dutch French German Italian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Spanish Hungarian

Your Europe