Home : Te aflii aici >> Noutati de la ASRO Serie de standarde specifice pentru activitatile de laborator

RO4EUROPE Valcea Player



Get the Flash Player to see this player.

Login Form



Who's Online

Avem 14 vizitatori online

Proiect finantat prin


Designed by:
SiteGround web hosting Joomla Templates
Serie de standarde specifice pentru activitatile de laborator Imprimare

In luna iunie a fost publicata versiunea româna a unei serii de standarde specifice pentru activitatile de laborator si anume standarde referitoare la exactitatea metodelor de masurare, determinari privind calitatea apei, determinari specifice din domeniul alimentar etc.

 

O parte din acestea sunt:

 

  • SR ISO 5725-1:1997, Exactitatea (justetea si fidelitatea) metodelor de masurare si a rezultatelor masurarilor. Partea 1: Principii generale si definitii
  • SR ISO 5725-2:2002, Exactitatea (justetea si fidelitatea) metodelor de masurare si a rezultatelor masurarilor. Partea 2: Metoda de baza pentru determinarea repetabilitatii si reproductibilitatii unei metode de masurare standardizate
  • SR ISO 5725-3:2002, Exactitatea (justetea si fidelitatea) metodelor de masurare si a rezultatelor masurarilor. Partea 3: Masuri intermediare ale fidelitatii unei metode de masurare standardizate
  • SR ISO 5725-4:2002, Exactitatea (justetea si fidelitatea) metodelor de masurare si a rezultatelor masurarilor. Partea 4: Metode de baza pentru determinarea justetei unei metode de masurare standardizate
  • SR ISO 5725-5:2002, Exactitatea (justetea si fidelitatea) metodelor de masurare si a rezultatelor masurarilor. Partea 5: Metode alternative pentru determinarea fidelitatii unei metode de masurare standardizate
  • SR ISO 5725-6:2002, Exactitatea (justetea si fidelitatea) metodelor de masurare si a rezultatelor masurarilor. Partea 6: Utilizarea in practica a valorilor exactitatii
  • SR EN ISO 19458:2007, Calitatea apei. Prelevare pentru analiza microbiologica
  • SR EN ISO 6222:2004, Calitatea apei. Numararea microorganismelor de cultura. Numararea coloniilor prin insamântare in mediu de cultura nutritiv agar
  • SR EN ISO 5534:2004, Brânzeturi si brânzeturi procesate. Determinarea continutului total de substanta uscata (Metoda de referinta)
  • SR EN 12014-3:2005, Produse alimentare. Determinarea continutului de nitrati si/sau nitriti al produselor din carne. Partea 3: Determinarea spectrometrica a continutului de nitrati si nitriti dupa reducerea enzimatica a nitratilor la nitriti
  • SR EN ISO 6887-4:2005, Microbiologia alimentelor si nutreturilor. Pregatirea probelor pentru analiza, a suspensiei initiale si a dilutiilor decimale pentru examen microbiologic. Partea 4: Reguli specifice pentru pregatirea produselor altele decât lapte si produse din lapte, carne si produse din carne, peste si produse din peste
  • SR EN ISO 11290-1:2000/A1:2005, Microbiologia alimentelor si furajelor. Metoda orizontala pentru detectarea si numararea. Listeria monocytogenes. Partea 1: Metoda de detectie. Amendament 1: Modificarea mediilor de izolare si a testului de hemoliza si includerea datelor de precizie
Pentru comenzi:  Centrul Zonal de Informare si Vanzari ASRO - Valcea

Tel: 0350 401680, 0250 734200, e-mail: standarde@ccivl.ro

 

Consultanta proiecte

Consortiul RO4EUROPE

Proiect ROSMEP

Hervex

InfoWATCH

Intampini probleme?

Proiecte

Legislatie Europeana

Site european pentru IMM-uri

Achizitii publice EU

Google Translate

English Danish Dutch French German Italian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Spanish Hungarian

Your Europe